Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Φασόλια: Μια "υπερτροφή" που δεν εκτιμούμε όσο πρέπει !!

Νόστιμα, θρεπτικά, με πολλαπλά «πρόσωπα» και άφθονες μαγειρικές εκδοχές, τα φασόλια πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής.
Η μεσογειακή διατροφή, επιτάσσει να καταναλώνουμε όσπρια, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούμε και περιορίζουμε σημαντικά την κατανάλωση φασολιών και γενικά των οσπρίων.

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΠΟΝΙ (ΧΡΥΣΗ ΚΕΦΑΛΗ) ΤΥΧΕΡΟΥ ΕΒΡΟΥ

Του Γεωπόνου Βαγγέλη Δέδογλου 
Η ποικιλία χρυσή κεφαλή που είναι εγγεγραμμένη πλέον στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών προέρχεται από την περιοχή της Μ. Ασίας , στην περιοχή Τυχερού, όπου καλλιεργούνταν ήδη πεπόνια, πρωτοεμφανίστηκε κατά το 1950 περίπου και αντικατέστησε όλες τις άλλες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτική στη μεταφορά και τη συντήρηση, έχει εντυπωσιακή εμφάνιση, και βέβαια ο κυριότερος λόγος είναι τα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που έχει( γεύση άρωμα κλπ).σε αυτό βέβαια συμβάλλουν οι εδαφοκλιματικές συνθήκες τις περιοχής

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014