Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ανοικτή συζήτηση – ημερίδα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Επιμελητήριο Έβρου

Το Επιμελητήριο Έβρου και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την στήριξη και προώθηση της νεοφυούς, καινοτόμου και κοινωνικής επιχειρηματικότητας διοργανώνοντας προς αυτή την κατεύθυνση την πρώτη ανοικτή συζήτηση – ημερίδα την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 18:30 στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου (Λεωφ. Δημοκρατίας 307).
Η εκδήλωση αυτή εγκαινιάζει μια σειρά συναντήσεων, οι οποίες στοχεύουν στην ενθάρρυνση, την αποσαφήνιση και στην ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την επιχειρηματικότητα και τις προοπτικές της σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Μέσω των συναντήσεων αυτών οι διοργανωτές επιθυμούν την ενεργό συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων, επιχειρηματιών και υπαλλήλων, φοιτητών - σπουδαστών, ενεργών και δραστήριων πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν σε έναν υποστηρικτικό μηχανισμό επιχειρηματικότητας που υπό προϋποθέσεις μπορεί να προσφέρει τρόπους διεξόδου από την κρίση και την μάστιγα της ανεργίας.   
Σκοπός των διοργανωτών είναι η καταγραφή, συγκέντρωση και ιεράρχηση των απόψεων, οι οποίες θα αποτελέσουν την βάση για τον σχεδιασμό μιας δομής που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός τοπικού μηχανισμού – οδηγού επιχειρηματικότητας με κατευθυντήριες γραμμές, συμβουλές και απαντήσεις που θα στηρίξει ουσιαστικά νέους, και μη, να επιχειρήσουν, να δοκιμάσουν, να βγουν στην αγορά έχοντας πρόσβαση σε πόρους, δίκτυα, εργαλεία και, πάνω απ’ όλα, δύναμη να ξεπεράσουν τους όποιους ενδοιασμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου