Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πρόσκληση σε εκδήλωση για τη ρύπανση του Εργίνη ποταμού

H "Θεογένης Κοιν.Σ.Επ"  με το σύλλογο νεολαίας Φεστιβάλ Τυχερού και το σύλλογο Γυναικών  μαζί με  τη  Συνέλευση δράσης Εβρου- Εργίνη σας προσκαλούμε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ  στην Πλατεία Τσαβδαριδη (Άλσος) ,σε μια ενημερωτική εκδήλωση που αφορά την ρύπανση του ποταμού Εργίνη (Τουρκία).
Προγραμματισμένη είναι η παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στην περιοχή του ποταμού Εργίνη, στο οποίο προβάλλεται καθαρά η τρομακτική ρύπανση αυτού του ποταμού. Επακολουθεί συζήτηση .

Όπως είναι γνωστό ο ποταμός Εργίνης, εκβάλλει στον ποταμό Έβρο στο ύψος του Τυχερού το οποίο απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από την εκβολή του ποταμού, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ρύπανση επηρεάζει όχι μόνο την Τουρκία αλλά άμεσα και την Ελληνική πλευρά.
Επειδή αυτή η κατάσταση πλήττει άμεσα τόσο τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και το φυσικό του περιβάλλον στο οποίο ζει και από το οποίο εξαρτάται, ελπίζουμε στη συμμετοχή σας με την προοπτική μιας από κοινού δράσης (φορέων και πολιτών των δύο κρατών) ώστε μαζί να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου