Κυριακή 17 Απριλίου 2016

5o Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

Αγαπητοί φίλοι συνεργάτες & αλληλέγγυοι,

Το φεστιβάλ από το 2012 μέχρι σήμερα συντέλεσε με τον τρόπο του στην εξέλιξη της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας στον ελλαδικό χώρο και στην παγίωση της στη συνείδηση των ανθρώπων ως μια πραγματικότητα. Εκατοντάδες πλέον άνθρωποι ασχολούνται ενεργά στο τομέα της παραγωγής και χιλιάδες ωφελούνται από το προϊόν αυτής της οικονομίας που δεν είναι πάντα υλικό αλλά έχει και κοινωνικά χαρακτηριστικά εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη στους συνανθρώπους μας να παλέψουν στον αγώνα για την επιβίωση αποπνέοντας παράλληλα έναν αέρα ελευθερίας που μόνο η συνθήκη της αλληλεγγύης μπορεί να προσφέρει: ο άνθρωπος για την φύση και τον άνθρωπο.

Έτσι αποφασίσαμε φέτος να ταράξουμε λιγάκι τα νερά και (μεταξύ των άλλων) να αλλάξουμε την ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ τοποθετώντας το στην αρχή του καλοκαιριού και όχι στο τέλος του όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι λόγοι που μας οδήγησαν εκεί ήταν κυρίως πρακτικοί: ο Οκτώβρης μας έβρισκε πάντα «στο τρέξιμο» γιατί οι περισσότεροι αξιοποιούν τον Αύγουστο για τις διακοπές τους και έτσι το πραγματικά ωφέλιμο διάστημα για την διοργάνωση είναι μόλις ένας μήνας με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο καιρός επίσης πάντα ήταν ένα στοίχημα που σε γενικές γραμμές κερδήθηκε αλλά η αμφιβολία για τις συνθήκες δημιουργούσε διαρκώς επιπλέον συζητήσεις.
Με χαρά και αέρα ανανέωσης λοιπόν το 5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Ιουνίου 2016 στο χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι αλήθεια ότι αγαπήθηκε πολύ απ’ όλους και πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα. Στο φετινό Φεστιβάλ επιχειρούμε να φέρουμε πιο κοντά και να δώσουμε λόγο σε όλους όσους συντελούν στην πραγμάτωση του εγχειρήματος όσο και να ανοίξουμε διάπλατα το διάλογο πάνω στις αρχές, τις δυνατότητες και το μέλλον της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας.
Δημιουργούμε φέτος Κόμβους που στόχο έχουν να συγκεντρώσουν περισσότερες από μια θεματικές μέσα τους και να δείξουν πως μπορούν τα διαφορετικά εγχειρήματα να συνεργαστούν μεταξύ τους στα πλαίσια της αλληλεγγυας και συνεργατικής οικονομίας.
Οι Κόμβοι αυτοί θα συνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα διαρκές εκφραστικό και παιγνιώδες δρώμενο που θα αγαλλιάσει όλους τους παρόντες.

Με εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης θα επιχειρήσουμε για άλλη μια φορά να δώσουμε το έναυσμα για συμμετοχή, διασύνδεση, επικοινωνία όλων όσων θεωρούν την αυτονομία την αυτοδιεύθυνση και τη συνεργατικότητα ως αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Καλώς ορίσατε στο 5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας.

Ολα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ στηρίζεται στη συνεργασία και την αλληλεγγύη όλων μας. Για την υλοποίησή του, και φέτος, είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας.
Μπορείτε να συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ με δυο τρόπους:

1. Nα βοηθήσετε σε κάποια από τις παρακάτω ομάδες εργασίας:
-Ομάδα Επικοινωνίας
-Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης
-Ομάδα Προγράμματος
-Ομάδα Αλληλέγγυων (εθελοντισμού)

2. Να συμμετάσχετε με εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης σε μια από τις παρακάτω θεματικές:

- Υγεία
- Προϊόντα
- Παιδεία
- Εργασία & Οικονομία
- Ενέργεια
- Στέγαση & ελεύθεροι χώροι
- Τεχνολογία
- Ψυχαγωγία

Επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα διοργάνωσης στέλνοντας email στο festival.economicsolidarity@gmail.com
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει: -κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην ομάδα. –μέσω διαδικτύου –με άλλο τρόπο αλλά πάντοτε σε συνεργασία με τους συντονιστές των ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου